Останнім часом зявилося чимало повідомлень по те, що навколо України зосереджено ударне угрупування Збройних сил Російської Федерації. Чи свідчить це про підготовку військового вторгнення, аналізує у своєму блозі «Політика навиворіт» експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Мантри про можливість безпосереднього військового втручання РФ у внутрішні питання України ми чуємо з 2014 року, - зауважує він. – Мене вразила розбіжність у цифрах в доповіді головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака в стінах Верховної Ради. Прозвучало декілька цифр – як на мене, досить показових», - розповідає Снєгирьов.

У доповіді головнокомандувача йдеться, що на окупованих територіях Донбасу зосереджено 28 тисяч особового складу Першого і Другого армійських корпусів квазіутворень – «ЛНР» і «ДНР», підпорядкованих восьмій армії ЗС Російської Федерації.

«Хомчак продовжує, що на території Луганської та Донецької областей зафіксовано до двох тисяч особового складу військовослужбовців Російської Федерації. Нескладна арифметика дає нам у підсумку 30 тисяч особового складу», - підсумовує експерт.

Втім, ця статистика викликає у нього сумніви.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

«Здавалося б, можна тішитися поінформованості української сторони, зокрема українського розвідтовариства. Але виникає декілька питань. Якщо вкидається теза про можливість військового вторгнення Російської Федерації на територію України, то мала б іти мова про збільшення військового контингенту її збройних сил безпосередньо на територія окупованих областей. Натомість ми спостерігаємо зовсім іншу картину», - застерігає він.

Нагадаємо, Бортник прокоментував переговори Путіна, Макрона і Меркель.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в Україні стартував призов до ЗСУ: скільки хлопців підуть захищати Батьківщину.

Також Знай.ua писав: Українці просять Зеленського скасувати призов до армії: "Повинен бути вибір".