Коли епідемія коронавірусу тільки почалася, в інтернеті з'явилися обіцянки вилікувати COVID-19 за один день. Зараз їх менше, але залишається питання: чи можливо таке хоча б в принципі?

На це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер Борис Скачко.

«Все це фейки. Річ у тім, що, коли новий вірус потрапляє в організм, включається імунна система, але на це потрібен час. При грипі вона включається на третю добу, а при коронавірусній інфекції - на п'яту-сьому. Організм, на жаль, реагує на коронавірус недостатньо активно», - розповідає експерт.

Тому вилікувати COVID-19 швидше, ніж за цей термін, принципово неможливо. За словами Скачка, ці способи нагадують боротьбу з головним болем за допомогою гільйотини.

«Щоб реально вилікувати хворобу, потрібно допомогти імунній системі перемогти її. Вона повинна для цього виробити достатню кількість антитіл. Система сама зробить все, що потрібно, а справа людини - допомогти їй у цьому», - пояснює Борис Скачко.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів, чому при хворобі не можна штучно збивати температуру - вона повинна знизитися сама.

А ректор НМУ імені Богомольця Катерина Амосова порадила при коронавірусної інфекції в першу чергу контролювати сатурацію.