Вартість електричної енергії на оптовому ринку в квітні опустилася до 1,3 грн/кВтгодина, що суттєво нижче собівартості виробництва тепловими електростанціями.

Про це повідомив перший заступник голови Всеукраїнської енергетичної асамблеї, член наглядової ради «Донбасенерго» Юрій Саква.

«Ціна на «ціноутворюючому» РДН у квітні знизилася до 1,3 грн/КВт*г - для ТЕС є глибоко збитковою. Це не привід для хвилювань? Відновлення запасів вугілля на складах ТЕС практично не відбувається», - повідомив експерт.

Він зазначив, що жодного регуляторного рішення для виправлення ситуація не приймається.

«Відсутність будь яких рішень є одночасно і рішенням і відповіддю на всі питання. На сьогодні, попри всі відомі та незмінні негаразди на вітчизняному ринку електроенергії, у споживачів все включено», - додав експерт.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, однією з основних причин падіння оптових цін на електроенергію нижче собівартості став імпорт з Росії і Білорусі. Він призвів до штучного викривлення цінової ситуації в сегменті ринку на добу наперед.

Україна відновила імпорт російської електроенергії з січня 2021 року. За перші два місяці було імпортовано понад 600 млн кВт годин на суму 900 млн грн.