Головне управління розвідки Міноборони повідомляє про стягування російських військ до українських кордонів та про їхню активність на білоруських територіях.

Деталі цих подій повідомив у програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт і політолог.

«На території Республіки Білорусь і РФ зафіксоване розгортання додаткових підрозділів Збройних сил РФ», - повідомляє експерт інформацію, підтверджену Головним управлінням розвідки Міноборони. Він також додає, що в цій справі йдеться про 144-ту дивізію 20-ої армії, місце дислокації якої – Брянська область, місто Клинці.

На думку Снєгирьова, активність російських військ на білоруських територіях свідчить про розгортання такого сценарію: зробити з Білорусі плацдарм для нападу на Україну. З іншого боку, він вбачає в цій ситуації і стимул використання Білорусі в іншому форматі – форматі перемовин.

Так, експерт звертає увагу й на ситуацію, в якій опинився сам президент Білорусі, Олександр Лукашенко. Поки що він повністю знаходиться в російських кліщах, а відтак є небезпека і втрати своєї територіальної цілісності та суверенності. Тому він, вважає Снєгирьов, зацікавлений у реалізації вище згаданого сценарію з перемовинами, адже це наблизить його до європейських держав, до легітимізації з їхнього боку. «Щоб мати якусь протидію путінській Росії, щоб остаточно не кинутися в обійми недружнього сусіда», - додає експерт.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Нагадаємо, Чаплига розповів, як консультував білоруську опозицію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що місто Надвірна стало новою гарячою політичною точкою на карті України.