Щоб не впасти у зневіру і зберегти душевні сили у період пандемії коронавірусу і жорсткого локдауну, важливо не замикатися у собі, а молитися і знаходити внутрішні сили.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сьогодні на зустрічі з журналістами центральних ЗМІ розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Людина дуже по-різному реагує, коли вона хворіє, і навіть після того, як хвороба проходить. Усіх наслідків цієї хвороби ніхто не знає. Є багато випадків, коли у людини з'являється страх, зневіра. Що тут можна порекомендувати? Для віруючої людини, напевно, це зрозуміло: при усіх складнощах потрібно вірити. Вірити, що життя не закінчується і знаходити внутрішні сили через молитву, через просту розмову з людьми. Не замикатися і не вважати, що тебе усі залишили», - зазначив митрополит Антоній.

Водночас керуючий справами УПЦ підкреслив, що справжня самоізоляція - це життя без Бога.

«Самоізоляція справжня може бути лише тоді, коли не відчуваєш присутність Бога. Ми зараз говоримо про вимушену самоізоляцію. А якщо ми спустимося у печери, то побачимо, як там жили печерники багато десятиліть. Але вони самотності не відчували. І вони теж хворіли і там не було медикаментів, лікарів. Але люди жили з Богом, а коли людина живе з Богом, вже нічого не страшно. Людина багата сама по собі, тому що Бог збагачує її життя. Через те, що ми своє життя направили більше на зовнішнє, матеріальну сторону, нам здається, що чим більше ми спілкуємося, тим більше ми знаходимося у справжньому спілкуванні. Але ж самотність - проблема сучасного суспільства. Ми боїмося навіть закритися вдома один на один - відразу вмикаємо телевізор, інтернет, бо самотність нас лякає, ми не знаємо, як себе вести. Тому є лише один спосіб: жити з Богом. Вірити, сподіватися на Бога, навіть якщо нам дуже боляче, страшно. І ще - спробувати знайти внутрішню причину: чому це відбувається саме зі мною. Християнин завжди так ставиться до будь-якої проблеми, яка виникає у його житті», - резюмував митрополит Антоній.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще