Руслан Бізяєв, політичний оглядач та експерт Українського інституту політики, переконаний у тому, що спершу НАК «Нафтогаз» доведуть до провалу, а потім як компанію-банкрута приватизують майже за ніщо. Про це він розповів у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

Гість програми розповідає, як зараз склалася ситуація навколо цієї компанії. «Є наглядова рада, яка отримує не зовсім маленькі гроші, є Коболєв, є “Нафтогаз”, прибутку немає, всіх все влаштовує...», - каже він. А відтак у політолога виникають певні підозри щодо планів на «Нафтогаз»: довести його до провалу, а тоді як компанію-банкрута приватизувати майже за ніщо та передати іноземним партнерам. Останнє заодно розв’яже проблему з транспортуванням.

У разі передачі «Нафтогазу» європейцям, каже Бізяєв, українська влада обов’язково готуватиме до 2025 року газовий договір. Зазвичай під час газових криз влада виражала своє занепокоєння, але, якщо йдеться про їхні гроші, то вони так просто цього не залишать.

Та чи вигідний такий розвиток подій Україні? Політолог не впевнений. По-перше, він зізнається, що в принципі не прихильник приватизації державних монополій. По-друге, не можна забувати про ситуацію в Україні та світі загалом – пандемія. «Якщо ми говоримо про приватизацію саме зараз – у період пандемії – то не треба», - міркує Бізяєв. Він пропонує передусім перечекати небезпечну ситуацію, яка хай протриває ще й навіть півтора року, але лише тоді ставити собі питання про подальшу долю «Нафтогазу».

Нагадаємо, Загородній розповів, чому не можна приватизувати Укрзалізницю та природні монополії.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 1 травня в Україні зміняться ціни на газ.