Правоохоронним органам і Офісу генерального прокурора варто перевірити обставини нарахування і виплати премій керівництву НКРЕКП.

Про це заявив колишній генеральний прокурор Святослав Піскун.

«Ми би пішли з обшуками (в НКРЕКП - прим.), ми пішли би перевіряти, звичайно», - прокоментував виплату премій екс-генпрокурор в ефірі телеканалу «Україна24».

На його думку, після позбавлення прокуратури функції прокурорського нагляду, ситуація з захистом інтересів держави погіршилася і почастішали випадки побічних сумнівних виплат чиновникам премій.

«Що, вони (НКРЕКП –прим.) одні? А «Нафтогаз» мало собі виписує? Я знаю, чого ви задаєте це питання. Правильно. Тому що немає прокурорського нагляду. Позбавили прокуратуру права захищати інтереси держави. Для чого тоді прокуратура, як вона не може захистити інтереси громадянина і держави?», - додав Піскун.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, в 2020 році члени НКРЕКП підвищили собі заробітну плату в середньому в 2 рази до 200 000 грн на місяць. Згідно з даними НАЗК, члени НКРЕКП стали найбільш високооплачуваними чиновниками в країні.

7 квітня члени НКРЕКП вирішили виплатити собі квартальну премію в розмірі 200-250 тис. грн кожному, мотивуючи це необхідністю «стимулювати високоінтелектуальну працю».