Помилка України полягає в тому, що вона відклала розв’язання проблем із Кримом на потім, а не зайнялася цим відразу після проголошення незалежності.

Так заявив у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політик Юлій Мамчур, а також пояснив, що з появою «зелених чоловічків» нічого вдіяти вже не можна було.

Гість програми не надто плекав надії на можливе відбиття Криму 2014 року. Якщо раціонально оцінити ситуацію на півострові та величину введених російських сил, то стає зрозуміло, що шанси українських військових угрупувань були малими. По-перше, на цій території була масштабна пропаганда, по-друге, збільшився російський контингент, завезли серйозну техніку. Окрім того, військово-морські сили перейшли на бік загарбників, а те, що залишилося, було надто малим для гідної відсічі.

«Хоча, можливо, і на якомусь етапі могли», - міркує Мамчур. На його думку, проблемами з Кримом треба було займатися відразу, щойно Україна проголосила незалежність. З огляду на тутешню ситуацію в 1992 та 1995 роках, проросійські настрої та події 2014 року не повинні дивувати.

Тим не менш, Мамчур має питання до керівників військового відомства: «Чому ви постійно скорочували угруповування Збройних сил?». Зараз же натомість доводиться розвивати свій військовий потенціал, а саме питання деокупації півострова піднімати першочергово.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Нагадаємо, Мамчур прокоментував роль Ільїна в захопленні Криму.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Луценко заявив, що в Україні намагаються репресувати ветеранів.