Після заяви у Верховній Раді Руслана Хомчака щодо можливого вторгнення Росії в Україну, це одна з найголовніших тем в українських ЗМІ.

Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов вважає, що це задум і у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про інформаційну операцію Росії.

«Вчора з’являється інформація від так званих розслідувачів щодо накопичення підрозділів Збройних сил РФ. На цей раз у Воронезькій області, начебто поблизу кордону з Україною. Одні джерела повідомляють про те, що польовий табір Збройних сил РФ розгорнутий на відстані 150 км, інші – 250 км. Начебто місцеві мешканці зафіксували присутність російських військових в місцях, які до цього не використовувалися в якості польових таборів», - зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, дуже показовим є те, як пояснюють знахідку цих таборів. Є версія, що місцеві мешканці вийшли по гриби і випадково натрапили на табір, який розташований на ділянці протяжністю 4 км. Повідомляється, що вся ця ділянка заставлена бронетехнікою. Але ведучий не згоден з такою версією.

«Знаєте, «скупа чоловіча сльоза забриніла», коли я читав це повідомлення. Потім Bellingcat дає своє повідомлення, говорячи про те, що бронетехніка розміщена поблизу житлових будинків і, що російські бронетранспортери валили ліс, розчищаючи ділянки. Але просувається головна теза щодо накопичення Збройних сил РФ на кордоні з Україною», - підкреслив Снєгирьов.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За словами експерта, між різними джерелами інформації існують розбіжності щодо відстані таборів до кордону України та інших деталей. Як зазначає політолог, насправді ж у Воронезькій області зараз відбувається закінчення формування 20-ої армії і ці табори це підрозділи 9-ої бригади 20-ої армії.

«На мою думку, це контрольований витік інформації з метою створення певного інформаційного поля в українських ЗМІ. Цю інформацію охоче підхопили українські ЗМІ», - підкреслив ведучий.

Нагадаємо, для Знай.ua Снєгирьов пояснив, що армія РФ на кордонах загрожує не лише Україні, але й Білорусі.

Раніше Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик.