Що стоїть за обіцянкою колишнього президента Леоніда Кравчука власноруч відстрілювати ворогів України?

Свою думку про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює експерт з питань сектора оборони та безпеки Олег Старіков.

«Кравчуку слід було пообіцяти вбивати ворогів України у 2014 році - як зробила, наприклад, тодішній президент Литви Даля Грибаускайте. Тоді був озброєний конфлікт, зараз його немає. Якби Кравчук сказав: я як приватна особа буду захищати своє майно - це було б розумно. Можливо, він і мав це на увазі. Але як людина, яка від імені України веде мирні переговори, Кравчук не мав так говорити», - вважає Старіков.

При цьому він вважає Кравчука дуже розумним і грамотним політиком найвищого рівня, і не може пояснити, чому він так вчинив. Але, на думку експерта, такі висловлювання не можуть привести до прогресу в роботі Тристоронньої контактної групи.

«А розмови про перенесення переговорів з Мінська до Польщі ні до чого не приведуть. Нікуди їх не перенесуть - в цьому питанні потрібен консенсус, а Росія його заблокує. Ось і Козак недавно сказав: ви просто денонсуйте угоду. Росії тільки того і треба, щоб ми денонсували Мінські угоди», - підкреслює Олег Старіков.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказав на загрозу, яку несе заяву російського представника Дмитра Козака.

Також Старіков оцінив бойову підготовку української армії.