Нерідко самопочуття людини визначається погодою. Чи є спосіб подолати цю метеозалежність? Як з нею боротися, які заходи потрібно приймати, які продукти варто виключити з раціону?

Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер Борис Скачко.

«Кава при метеозалежності може допомогти, але для цього її потрібно правильно приготувати. Її слід підбирати, як одяг по погоді. При гіпоксії кофеїн дійсно покращує постачання крові у мозок. Але при цьому слід правильно харчуватися, адже поліпшується постачання тільки тими речовинами, які вже є в організмі. Для конкретної людини важливо підібрати правильний раціон», - каже лікар.

Він підкреслює, що якогось чарівного продукту, який би гарантовано рятував людину від метеозалежності, не існує. Але правильне харчування допоможе налагодити роботу «метаболічного мозку», тобто печінки. Якщо правильно організувати її роботу, то вона наповнить кров корисними речовинами та допоможе доставити мозку потрібну кількість кисню, щоб обмінні процеси в ньому відбувалися ефективно.

«Метеозалежність - це просто прояв слабкості метаболічної системи. Організм - відкрита система. Коливання атмосферного тиску, освітленості, вологості повітря - все це тест, який ставить перед нами погода. Якщо у людини досить сил, щоб нівелювати ці коливання, то вона здорова», - зазначає Борис Скачко.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він давав рекомендації щодо медичних масок.

Також Скачко пояснював, чому COVID-19 в принципі неможливо вилікувати за один день.