Щоб Україна змогла повернути 85 млрд боргів - її економіка повинна зростати, а цього не відбувається.

Про це сказав генерал-майор податкової поліції України Юрій Атаманюк в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Що відбувається з МВФ і чому так багато навколо цього розмов. Знаєте, ми в цьому році повинні віддати тільки Міжнародному валютному фонду 1,7 млрд. Крім обслуговування інших кредиторів. По всьому нашому державному боргу, який на сьогоднішній день понад 85 млрд доларів", - сказав Юрій Атаманюк.

Він зазначив, що також ми прийняли бюджет цього року з рекордним дефіцитом близько 250 млрд грн.

"Яким чином можна перекривати це? Можна перекривати тільки якщо працює економіка, і за рахунок роботи економіки збільшуються податкові надходження. Що ми не бачимо, на жаль. Ніхто економікою не займається... Обіцяли нам зростання економіки України в цьому році в районі 4,6%. Що ми маємо - за фактом, за результатами перших двох місяців, ми маємо падіння 2,8%", - додав Атаманюк.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

За його словами, МВФ не відмовлявся від співпраці і завжди декларував продовження переговорів, просто ті два транші, які очікувала Україна восени, по 700 млн доларів - вона їх не отримала.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила про ціни на електроенергію, що МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла про перспективи економічного розвитку під час карантину.