У цьому місяці буде 7 рік як йде війна на Донбасі. За цей час населення регіону пережило багато, що вплинуло на всі складові їхнього життя.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про актуальний стан Донбасу в соціальному сенсі.

«Для багатьох людей з Києва Донбас виглядає таким «напів-Чорнобилем», де між зруйнованих будинків бігають люди зі зброєю і голодні діти б'ються за шматки хліба. Ось таке враження у мене іноді складається від спілкування з друзями, які живуть в Києві або західніше», - зазначив Бортник.

За словами експерта, насправді це все не так. Донбас досить таки динамічний регіон, який багато років знаходиться у стресовому стані через війну. Там живуть мільйони людей.

«Там затори на дорогах, такі як в Києві і доступні всі ті ж соціальні послуги і системи, якщо ми говоримо про українську частину Донбасу. Це така ж соціально-політична частина українського суспільства, як і все інше», - підкреслив Бортник.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Політолог зазначив, що настрої на Донбасі відрізняються. Коли в'їжджаєш в регіон, все більше трапляється російськомовних вивісок. І народ в своїй більшості налаштований опозиційно і має інші пріоритети, тому що війна дуже сильно на них вплинула.

Нагадаємо, Знай.ua поширював повідомлення Бортника, про що йшла мова на переговорах Меркель, Макрона і Путіна.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бортника, що ЄС сприймає Україну, як збитки.