Людський імунітет після одужання від COVID-19 не в найкращому стані. Водночас сьогодні на полицях магазинів можна побачити багато свіжих овочів з теплиць. Борис Скачко, терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер пояснив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24», чи безпечні вони для людського організму.

Медик застерігає від швидкого введення в режим харчування тепличних овочів. Остерігатися в цьому плані треба нітратів, які використовують при їхньому вирощуванні для швидкості. Так, нітрати в організмі призводять до того, що кров гірше переносить кисень, вони блокують гемоглобін. «Якщо людина з'їла огірок, це все одно, як якби вона взяла участь в гасінні пожежі», - порівнює Скачко. Отож, у такому разі тепличні овочі можуть зашкодити всьому організму.

Люди обирають тепличні овочі, розраховуючи на вітаміни. Натомість терапевт радить утриматися від них і в такому разі надати перевагу торішньому врожаю, який ще залишився: морква, цибуля, буряк та інші продукти. Вони цілком забезпечать організм необхідними вітамінами та мікроелементами.

Наприклад, набір овочів без картоплі вагою до пів кілограма забезпечить вітамінами людський організм на добу. «Невелика корекція потрібна для того, щоб отримати всі вітаміни, які нам потрібні на кожен день», - зазначає Скачко.

Нагадуємо, Скачко назвав норму вживання чистої води для людського організму.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, якою має бути маска для ефективного захисту від вірусу.