Людський імунітет після одужання від COVID-19 не в найкращому стані. Водночас сьогодні на полицях магазинів можна побачити багато свіжих овочів з теплиць. Борис Скачко, терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер пояснив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24», чи безпечні вони для людського організму.
Медик застерігає від швидкого введення в режим харчування тепличних овочів. Остерігатися в цьому плані треба нітратів, які використовують при їхньому вирощуванні для швидкості. Так, нітрати в організмі призводять до того, що кров гірше переносить кисень, вони блокують гемоглобін. «Якщо людина з'їла огірок, це все одно, як якби вона взяла участь в гасінні пожежі», - порівнює Скачко. Отож, у такому разі тепличні овочі можуть зашкодити всьому організму.
Люди обирають тепличні овочі, розраховуючи на вітаміни. Натомість терапевт радить утриматися від них і в такому разі надати перевагу торішньому врожаю, який ще залишився: морква, цибуля, буряк та інші продукти. Вони цілком забезпечать організм необхідними вітамінами та мікроелементами.
Наприклад, набір овочів без картоплі вагою до пів кілограма забезпечить вітамінами людський організм на добу. «Невелика корекція потрібна для того, щоб отримати всі вітаміни, які нам потрібні на кожен день», - зазначає Скачко.
Нагадуємо, Скачко назвав норму вживання чистої води для людського організму.
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
2 фрази, які можуть наслати на вас пристріт в натовпі: ніколи не відповідайте на ці запитання незнайомців
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Раніше Знай.uа повідомляв про те, якою має бути маска для ефективного захисту від вірусу.