На тлі загострення теми можливого вторгнення Росії постраждав і процес переговорів. Сторони не можуть дійти до компромісу. Українська сторона хоче перенести місце перемовин в іншу країну.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про деталі переговорного процесу стосовно Донбасу.

«Усі перемовини, які відбулися на попередньому тижні, виявилися неуспішними. Сторони навіть не домовилися про спільну нову декларацію про відновлення перемир'я. Адже Росія вимагає інспекції українських позицій, а Україна не згодна на такий сценарій і вимагає від Росії теж певних поступок й інспекцій позицій так званих «ЛДНР»», - зазначив Бортник.

На думку політолога, Росія вимагає від України введення діалогу безпосередньо з так званими «ЛДНР». Україна, за підтримки західних партнерів, наполягає, що все повинно вирішуватися безпосередньо з Росією, оскільки Росія є стороною конфлікту.

«Уся ця атмосфера, крім того зростаюча внутрішньополітична криза, заяви різного роду політиків по обидва боки, що вони будуть відстрілюватися до останнього набою – це нерозв'язність політичних проблем і крайній рівень недовіри між сторонами. Усе це зіштовхує ситуацію до військового загострення на Донбасі», - зазначив ведучий.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

За словами Бортника, нове загострення на Донбасі сторони бачать як предмет виходу з переговорної кризи. Сторони вірять в те, що зможуть дійти до нової угоди тільки шляхом нової ескалації.

Нагадаємо, Знай.ua поширював повідомлення Бортника, про що йшла мова на переговорах Меркель, Макрона і Путіна.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бортника, що ЄС сприймає Україну, як збитки.