Тема загострення військової ситуацій в Україні широко поширюється у всьому світі. Західні партнери заявляють про підтримку України. Росія на цей рахунок має свою позицію.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про позицію Росії в питанні загострення конфлікту на Донбасі.

«Росія дає сигнали щодо Донбасу. Інтерв'ю спеціального представника президента Росії Козака, а пізніше і офіційну заяву МЗС Росії можна трактувати як форму неприкритої загрози українській стороні і західним партнерам», - зазначив Бортник.

За словами політолога, якщо поглянути об'єктивно на ці заяви, то можна зрозуміти, що Росія займає позицію, при якій будь-яка військова операція з боку України буде парирувана російськими військовими силами.

«При чому, Козак говорив, що для України це матиме летальні наслідки, тобто мається на увазі взагалі криза існування української держави. А у заяві МЗС Росії взагалі йдеться про те, що Росія не дасть провести на Донбасі політ-етнічні зачистки», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як зазначає Бортник, Росія має категоричний настрій по відношенню до Донбасу і свої позиції здавати не збирається. НАТО і західні партнери заявляють про підтримку України. Меркель закликає відвести російські війська від кордону з Україною.

Нагадаємо, Знай.ua поширював повідомлення Бортника, про що йшла мова на переговорах Меркель, Макрона і Путіна.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бортника, що ЄС сприймає Україну, як збитки.