Україна витратила на імпорт електроенергії з Росії і Білорусі 1 млрд грн, що призвело до виникнення мільярдного боргу по заробітній платі перед шахтарями держшахт.

Про це заявила народний депутат Вікторія Гриб в ефірі телеканалу «Україна 24».

«1 млрд грн вже пішов з енергосистеми України до бюджетів Білорусі і Росії. Сьогодні ми розглядали питання шахтарів, вугільної галузі. Люди не отримують заробітну плату, вже заборгованість перед шахтарями державними шахтами складає більше 1 млрд грн. Це люди не отримують заробітні плати», - зазначила Гриб.

Нардеп наголосила, що парламент планує розглянути заборону на імпорт струму з Росії і Білорусі тільки після 18 травня, що може призвести до відтоку з енергосистеми мільйонів гривень.

«І ще не зрозуміло скільки піде. Можливо не мільярд, трошки менше, але ж ми розуміємо наскільки ті кошти зараз необхідні нашій енергетичній системі», - додала Гриб.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перші 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

18 березня про необхідність обмеження імпорту заявив президент Володимир Зеленський, а на наступний день припинити імпорт пообіцяв в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

9 квітня комітет Верховної Ради з питань енергетики схвалив поправку про заборону імпорту струму з Росії і Білорусі.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія «Дніпросталь-Енерго» олігарха Віктора Пінчука.