Чи можуть нинішні політичні еліти України забезпечити розвиток науки та освіти в нашій країні?

На це питання в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» відповідає філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.

«Нинішня українська еліта категорично не здатна забезпечувати розвиток. Але я б зараз не розмовляв у категоріях «нове-старе», а говорив про те, що, з огляду на запит суспільства на нову політику, зараз більш продуктивна ідея перезавантаження еліт. Мається на увазі не зміна еліт, а саме перезавантаження навколо нових лідерів і центрів, які будуть формувати команди та працювати з освіченою частиною суспільства», - вважає гість програми.

На його думку, було б простіше і легше закликати до зміни всієї влади, яка дискредитувала себе. Але в нинішній ситуації це може привести до серйозної політичної кризи. А в Росії на це і розраховують.

«Потрібно враховувати, що зараз будь-яке політичне потрясіння може коштувати нам державності. Я розраховую на те, що у людей, які вже два роки перебувають при владі, щось з'явилося в голові», - резюмує Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про розпад Радянського Союзу.

Також Єрмолаєв прокоментував події перших років української незалежності.