Для того, щоб створити власну військову зброю, Україні потрібен час, гроші і розуміння, за якими стандартами її робити.

Про це сказав політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми “Розвилка”.

Руслан Бізяєв зазначив, що виробництво своєї військової зброї в Україні не запускали з 2014 року через те, що є люди, які наживаються на війні.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Це питання стратегії. Для того, щоб цим зайнятися, наприклад, якщо ми почнемо цим займатися завтра, то перші результати ми побачимо років через два-три. Науково-дослідні дослідно-конструкторські роботи - це дуже дороге задоволення. Вони вимагають кваліфікованих кадрів, частину з яких ми втратили", - сказав Бізяєв.

За його словами, в Україні не можуть довести до розуму навіть масовий випуск військово-транспортної авіації, хоча у “Антонова” був парадоксальний відділ, а також випуск БТР-ів і танків "Оплот".

"Я з вами згоден, що потрібно розвивати своє ОПК. Досвід Туреччини при цьому подивитися. Ось Туреччина, перебуваючи під санкціями, досягла певних успіхів, але там певні проблеми. Наприклад, у них поки що немає свого двигуна для танка їхнього, "Атакан". У них немає поки літака для споруджуваного легкого авіаносця "Анадолу". І Ще низка проблем", - додав політолог.

Він зазначив, що при розвитку ОПК потрібно розуміти, за якими стандартами це робити - НАТО чи російським. При цьому, розвивати ОПК потрібно з урахуванням, проти кого будуть воювати.

Як повідомляв Знай.ua, Стариков про рівень підготовки української армії: здатна нанести дуже серйозні втрати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Снєгірьов назвав цифри, який відсоток населення підтримує вступ України в НАТО.