Свій вклад в освоєння космічного простору зробили й українці. Про польотну трасу Юрія Кондратюка, яку використали Сполучені Штати для висадки на Місяць, розповів у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» футуролог Олексій Толкачов.

Принагідно експерт згадує, що нещодавно був день космонавтики, а відтак говорили і про Гагаріна, і про Корольова. Щодо останнього, то багато людей вважає політ в космос людини саме його заслугою. «І жахливо інше, що такий світлий розум, як Корольов, він пройшов весь жах ГУЛАГу...», - розповідає Толкачов. Отже, можна сказати, що обставини для геніїв української нації були несприятливі, але все ж всупереч їм досягнуто певний прогрес.

З іншого боку, за кордоном українці прекрасно реалізовують свої можливості. Та так пощастило не всім. Футуролог розповідає про життя та діяльність Юрія Кондратюка. Простий шкільний кочегар мислив у зовсім інших масштабах: космос, польоти, планети. «Він мріяв, він прописував траси польотів, він хворів цим», - зазначає Толкачов.

Водночас Кондратюку зовсім не були доступні знання та технології. І за такого розкладу йому вдалося розробити польотну трасу до Місяця. Сам же Кондратюк не зміг свого часу покинути Україну, він помер на Другій світовій війні і навіть місце його поховання на сьогодні не відоме. «Але американці висадилися на Місяць саме завдяки трасі нашого українця», - розповідає він.

Толкачов вбачає в Україні масу талантів та геніїв, масу пасіонарної енергій, яка, на жаль, ніяк не реалізується. Мовляв, держава розтрачує свій найдорожчий ресурс даремно.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Нагадуємо, Толкачов обґрунтував необхідність Інституту майбутнього.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів про останні досягнення в освоєнні космосу.