Зрозуміло, що українські політики хочуть від МВФ грошей. Але чого саме хоче від них МВФ? У чому суть вимог, які раз по раз залишаються невиконаними?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«МВФ змушує наших політиків бігати по колу: знову підіймає питання боротьби з корупцією. Але всі розуміють, що це «бджоли проти меду». Від нас вимагають «прозорої приватизації», але ніхто не розуміє, що це означає. Зараз нам пред'являють все ті ж старі вимоги, але зрозуміло, що їх ніхто виконувати не буде», - говорить експерт.

На його думку, Україна для МВФ - як валіза без ручки: нести важко, а кинути шкода. Наша країна виконує всі вимоги цієї організації, але як би знущаючись з неї. Наприклад, за словами Охріменка, вона створила всі необхідні органи для боротьби з корупцією, але вони самі тут же стали ще більш корумпованими, ніж інші.

«МВФ вимагає декларацій - у нас зробили декларації. І у європейських чиновників в деклараціях теж є розділ «готівка». Буває, що якийсь міністр вказує одну або дві тисячі євро готівкою. У нас вказують мільйони. Абсурд? Ні, у нас така традиція. Українські політики знущаються з МВФ, і МВФ це розуміє», - вважає Олександр Охріменко.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він називав МВФ «хлопчиком для биття».

Також Охріменко заявляв, що санкції перетворилися на інструмент влади для переділу бізнесу.