Як відомо, в Україні карантинні обмеження через коронавірус передбачають тимчасове припинення роботи багатьох підприємств. Але чи дотримуються цього бізнесмени насправді?

У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» економіст Олександр Охріменко заявив, що офіційно закриті підприємства продовжують працювати нелегально. Про це говорять, наприклад, показники споживання електроенергії – вони впали всього лише на 0,3%.

Гість програми повідомляє, що перевірити дотримання карантинних обмежень бізнесменами можна дуже просто – достатньо лише поглянути на показник споживання енергії. «Що стосується промислового виробництва - так, впало. Зате торгівля виросла», - розповідає він і додає, що всього лише на 0,3% зменшилося споживання енергії.

Дійсно встало лише машинобудування, адже експорт зараз обмежений. З іншими ж галузями ситуація, вважає він, підозріла.

Причини продовження роботи підприємств Охріменко вбачає в тіньовій економіці та скасуванні мораторію. А відтак при офіційному карантині маємо неофіційне продовження роботи. «Податків немає, звітів немає», - пояснює економіст вигоду такої ситуації. І це триватиме доти, доки не прийде перевірка.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадуємо, Охріменко пояснив, як політики роблять з МВФ цапа відбувайла.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що потрібно розуміти, куди можна вкласти кошти під час пандемії.