Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про шкоду торговій і приватній освітній сферам через локдаун.

«У нас назріває торгова революція. Заборона на роботу бутиків і магазинів залишила без роботи сотні тисяч людей. Поки реалізатори сидять без роботи, власники намагаються продати залишки через інтернет, але тут ніша вже зайнята. Інтернет магазини в Instagram можуть запропонувати дуже багато товарів на будь-який смак, колір і розмір. Ціни набагато нижчі за ринкові, і алгоритми роботи дуже добре налагоджені», - зазначила Завальнюк.

Як зазначає ведуча, швейні магазини і магазини дитячого одягу другий рік поспіль пропустять сезон випускних розпродажів. Збитки в цій галузі колосальні.

«Тепер про приватні школи. Вигідно викладати іноземні мови, тут пройде і онлайн та офлайн навчання. Інша справа школи танців, спортивні школи та художні студії. Для них онлайн в принципі не підходить, і батьки це розуміють, тому діти перестають ходити до своїх тренерів. Багато власників студій намагаються домовитися з орендарями, але виходить дуже погано», - підкреслила журналістка.

За словами Завальнюк, орендарі не поступаються в ціні. Ведуча розповіла, що її 15-річна дочка до локдауну ходила в звичайний державний центр розвитку на гурток з пошиття одягу. Вже рік вона не може повноцінно займатися, і це державний гурток, а в приватних ситуація ще гірше.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Завальнюк про проблеми в Укрзалізниці.

Раніше для Знай.ua Завальнюк розповіла про вирубку лісів.