У своїй програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» прокоментував заяву головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака про ймовірне вторгнення російських військ. На його думку, загроза сумнівна і він аргументував це кількома факторами.

«Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони про накопичення контингенту вторгнення на кордоні з Україною, як мінімум, не підтверджується», - стверджує Снєгирьов. Окрім того, він згадує, що про сумнівність вторгнення заявляли вже і президент України, і віцепрем’єр, і силові структури.

ГІ «Права справа» ж зі свого боку опублікувала інформацію про те, що Міноборони називає різну кількість військ для нападу біля кордонів з Україною. Головне управління дало відповідь та пояснення: 1-ий і 2-ий армійські корпуси квазіутворень поповнились, а відтак і цифри змінились.

Наразі ж говориться про 11 батальйонно-тактичних груп на кордонах. «11 батальйонно-тактичних груп це приблизно 10 тисяч особового складу», - підраховує військовий експерт. Головне управління розвідки місцем зосередження армії РФ називає селище Клинці у Брянській області, кримський півострів та Воронезьку область.

За такого розкладу подій, вважає Снєгирьов, небезпеки немає: 10 тисяч військових на такій дистанції між собою не становлять загрози для територіальної цілісності держави. Він також нагадує, що ЗСУ – це 240 тисяч військових. З іншого боку, експерт висловлює здивування щодо заяви, яку зробила Державна прикордонна служба: якоїсь передислокації російських військ вони не зафіксували.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Нагадуємо, Снєгирьов розповів про дипломатичний конфлікт України з Білоруссю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ховається за повідомленнями про наступ з боку Росії.