Якщо раніше збиткові державні підприємства в Україні були просто збитковими, то сьогодні у них є ще й наглядові ради, роботу яких доводиться оплачувати кругленькими сумами.

У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» Олександр Охріменко, економіст і президент Українського аналітичного центру розповів, що із цим робити.

На думку Охріменка, приватизація пішла би на користь державним підприємствам, адже так вони би зі збиткових стали нарешті прибутковими.

На питання, чому ж державні підприємства збиткові, експерт відповідає, що це класична схема. «Поки ти стоїш на чолі, ти крадеш, потім тебе тягають до прокуратури і ти з усіма розраховуєшся», - пояснює він. При цьому красти потрібно у будь-якому разі, інакше цей чиновник потрапить у в’язницю. Отже, Охріменко робить висновок, що проблема не стільки в чиновниках, скільки в системі, у якій їм доводиться працювати, тобто красти.

Тим не менш, ідея приватизації державних підприємств уже неодноразово довела свою ефективність. Охріменко принагідно згадує «Укртелеком», який протягом усіє своєї історії був збитковим, а, будучи вже приватизованим, почав давати прибутки. Так само можна зіставити «Укрпошту» та «Нову пошту»: перша державна та збиткова, друга – приватна та прибуткова.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

«Державне підприємство в Україні не може бути прибутковим - хоча б просто тому, що люди туди йдуть не за тим, щоб забезпечувати прибуток», - переконаний економіст.

Нагадуємо, Охріменко розповів, як влада виконує вимоги МВФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що українські політики роблять з МВФ цапа відбувала.