Скільки відсотків громадян потрібно, щоб принципово змінити ситуацію в суспільстві?

Свій варіант відповіді на це питання в програмі «БДСМ» дає спікер української делегації в Тристоронньої контактній групі та радник її голови Олексій Арестович.

«Щоб змінити ситуацію в суспільстві, достатньо однієї людини на правильному місці. А ось як знайти таку людину і поставити її на це місце - вже проблема. Нам потрібні сильні люди в сильних місцях», - каже гість програми.

За його словами, зараз у світі є чотири типи держав. Це демократичний «колективний Захід», авторитарні Китай і Росія, «сірі зони», куди відноситься й Україна, і нові автаркії. Сюди відносяться Південна Корея, В'єтнам, Азербайджан, Туреччина, Ізраїль. Україна прийняла елементи демократії та технології від Заходу, але є і власні традиції, власне розуміння ролі в історії.

«Ми не збираємося зливатися з Європою в екстазі та визнавати європейців старшими просто тому, що вони знають, а ми ні. Ми дуже пишаємося, що прописали в Конституції курс до Євросоюзу і НАТО. Але що дурніше можна було зробити? Ми справді призначили їх старшими», - вважає Арестович.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він підтвердив своє невтішну думку про виборців Володимира Зеленського.

Крім того, Арестович поділився подробицями обміну полоненими з Росією.