Про СРСР писали пісні і п’єси, а самі громадяни здебільшого не вважали Радянський Союз справжньою тюрмою народів. Проте у будь-якій тюрмі існують залізні правила і непорушні закони. Як і кому дісталася ця комуністична спадщина, розповідає Герой України Юрій Рибчинський у програмі свого сина, журналіста Євгена Рибчинського «Десять розмов з батьком».

«Після розпаду СРСР більшість людей, у тому числі в Росії, не змогли стати іншими, ніж вони є. Росія – єдина з колишніх республік, яка, замість того, щоб відштовхуватись від радянського минулого і йти в іншу модель, законсервувала все, що було при соціалізмі, щоб нікуди не рухатись і залишити, як у музеї. Ще можна віднести сюди Білорусь», - каже Юрій Рибчинський.

Він наводить спостереження:

«Росія після Єльцина пішла шляхом повернення моделі Радянського Союзу з деякими рисами Російської імперії Романових. Авторитарна система, замість Комуністичної партії – «Єдина Росія». Знову-таки, це тюрма, якою керують люди, які служили та отримали освіту в ФСБ. Якщо люди сиділи в тюрмі, створили державу як тюрму – Радянський Союз, то люди, які були сформовані системою КДБ, мають зараз державу, яка теж є тюрмою. Тюрмою для народів, тюрмою для росіян», - робить він висновок.

В Україні інакше.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

«Ми, слава Богу, поступово звикли до багатопартійної системи. У нас плюралізм думок. Треба віддати належне Україні, у нас свобода слова, і з кожним новим президентом ми вчилися цій свободі. Можемо сказати, що сьогодні свободи слова у нас більше, ніж, скажімо, п’ять років тому», - пояснює Герой України.

В Україні одні процеси повторювали те, що при Єльцині робила Росія. А деякі процеси були абсолютно західні. Україна пішла іншим шляхом. Це було зрозуміло, особливо з боку Росії, коли вона дивилась на Україну, то вона бачила: Україна йде іншим шляхом. Грузія йде іншим шляхом, країни Балтії: Естонія, Латвія, Литва.

Як повідомляв Знай.ua, Томенко розповів про дискусію навколо Конституційного суду України.

Також українцям розповіли, скільки відпочиватимемо на Великдень і травневі: розклад "канікул".

Читайте також: Сталева українка пережила Голодомор і Другу світову і переможно всміхнулася: "Зі святом!".