У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політолог Віктор Таран пояснив, що українські політики мають об’єднатись та знайти союзників, інакше можуть повторитися події 1920 року, коли пошматована Україна опинилася у складі інших держав.

На думку політолога, теперішній та всі колишні президенти України повторювали одну й ту ж помилку: вони ігнорували досвід інших держав. Ситуація України насправді не унікальна: зараз вона не стільки суб’єкт, скільки об’єкт міжнародних відносин, але свого часу ним були й інші країни. Таран розповідає, як впоралися Ататюрк у Туреччині, Пілсудський у Польщі, Черччиль у Великобританії. Всі вони звернулися до своїх союзників по зовнішню підтримку, а задля внутрішньої оборони мобілізували свої сили.

Оскільки Туреччина та Польща зараз побоюються такого піднесення РФ на геополітичній арені, то, вважає Таран, можна розраховувати на підтримку з їхнього боку. «І в цій ситуації просто окопатися, сказати - значить так, по боргам - дефолт, покликати всіх лідерів партій і фракцій і запропонувати створити коаліцію загальнонаціональної єдності», - пропонує він.

Так, свої проблеми з іншими українськими політиками президенту варто забути та сісти за стіл переговорів, аби не допустити повторення подій 1920 року. Тоді, нагадує Таран, склад Директорії, Мартос, Винниченко та Петлюра, не дійшли компромісу, а відтак не змогли і виступити проти тих, хто взявся ділити УНР на шматки. Тим не менш, політолог висловлює позитивні сподівання щодо розв’язання цієї проблеми. «Україна 1920 і 2021 року - це дві різних України», - пояснює він.

Та підготовка у таких умовах потрібна однозначно, в ескалації можна й не сумніватися. «Росія змобілізувала настільки великі сили, вона настільки підняла ставки, що тепер вони просто не можуть здати назад», - підсумовує він.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадуємо, Андрій Білецький розповів, чи збирається Росія наступати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Снєгирьов розповів про дипломатичний конфлікт України з Білоруссю.