Військовий експерт Олег Жданов у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» повідомив про справжнісіньку бурю в економіці РФ після перевірки війська: готовій до бойових дій військовій частині матеріальних запасів вистачить не більше, як на пів року.

Експерт розповідає про стан готовності та перевірку російської армії. «На сьогодні оперативний штаб 20 польової армії не повністю укомплектований», - повідомляє він і додає, що формування відбувається з нічого. Так, на телебаченні показали, як виглядає і що відбувається в польовому таборі ракетної бригади, що розміщується в Білгородській області.

Жданов нагадує про заяву Міністра оборони РФ, яку той зробив минулого четверга, про обов’язкове проведення планової перевірки боєздатності всіх частин та підрозділів Збройних сил. Економіка РФ на ймовірність початку активних та масштабних бойових дій відреагувала негайно, зокрема падінням національної валюти. «Тільки дзвінок Байдена зупинив падіння російського рубля», - розповідає Жданов.

Принагідно військовий експерт пояснив, як в принципі відбувається ця перевірка. Так, лунає тривога, частина негайно завантажує запаси та рушає до району зосередження. Наступний крок – це проведення відповідних заходів підготовки, навчання частини та повернення на попередню дислокацію.

«Більше п’яти днів перевірка не триває, тому що здійснюється виключно на недоторканих запасах частини», - пояснює Жданов. Окрім цього, частині доводиться використовувати своє паливо, а його вистачає не більше, аніж на 4 доби. Водночас відновити недоторкані запаси після цих заходів вдасться за місяців 6.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадуємо, Жданов назвав головну стратегічну помилку України, яка не дає перемогти у війні з Росією.

Раніше Politeka повідомляла про те, що проблема комплектування військ РФ набагато більша, ніж української армії.

https://www.youtube.com/watch?v=Hz5GF_maXNo&feature=youtu.be