Збільшення грудей - найпоширеніша пластична операція. Чи варто боятися інфекції? Відповідь в матеріалі.

Онкохірург, мамолог, пластичний хірург Ігор Звєрєв спеціально для Сlutch розповів про те, наскільки великий ризик занесення інфекції під час операції по збільшенню грудей і чи можуть імпланти не прижитися.

"У моїй практиці такого не було, щоб імпланти не прижилися. Сучасні імпланти дуже інертні до тканин організму.

Ігор Зверєв, clutch.net.ua

Організм покриває їх зверху капсулою і живе з ними окремим життям. Імплант в капсулі - окремо, організм - окремо, тому те, що пацієнти називають "імплант не прижився" найчастіше це якісь ускладнення: інфекція в рані, навколо імпланта, скупчення рідини.

Популярні новини зараз

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Можливі ситуації, коли лікар розуміє, що не прибравши імплант інфекцію перемогти не вийде (тому що ця інфекція на імпланті живе), і щоб її перемогти необхідно прибрати імплант, перемогти інфекцію, а потім поставити на місце новий імплант.

Фото: clutch.net.ua

Ризик інфекцій в принципі є при будь-якій операції, тому під час хірургічного втручання всім пацієнтам вводиться профілактична доза антибіотика. Імплант теж обробляється спеціальним розчином, який вбиває всілякі мікроби. Після операції пацієнтка отримує 5-денний профілактичний курс антибіотикотерапії.

Тому якщо хірург дотримувався всіх рекомендацій по правильній установці імплантів, по антибіотикотерапії, якщо в операційній все стерильно і пацієнтка дотримується рекомендацій після операції, то всі ризики зводяться до мінімуму. На сьогодні вони знаходяться в межах 2-3% від усіх операцій", - повідомив лікар.

Нагадавши, доктор Білоконь заощадила гроші українкам: як харчування впливає на жіночі органи. Білокінь зазначила, що у кожної людини свій унікальний мікробіом

Як повідомляв портал Знай.uа, Білоконь дала пораду майбутнім матусям.

Також портал Знай.uа писав, чи є життя під час вагітності: Білоконь розвінчала заборони.