всім пенсіонерам підвищили пенсії, і розповіла про причини відсутності грошей у Пенсійному фонді.

«Уряд здійснив індексацію пенсій тільки для 8 млн пенсіонерів, в той час як окремі категорії пенсіонерів (близько 5 млн осіб), не отримали підвищення виплат. Одна з причин - відсутність коштів у Пенсійному фонді України, в тому числі через нездатність бізнесу в Україні платити податки в умовах карантину», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що після індексації на 11% у пенсіонерів вийшли різні суми, тому що був відомий розмір середньої зарплати по Україні за 2020 рік, виходячи з якого і вираховували відсоток індексації. Тому, пояснює Котенкова, оновлена ​​пенсія у багатьох різна, і якщо говорять, що підвищення на 11%, то це не означає, що на 11% вище за ту, яку пенсіонери отримують зараз.

«Справа в тому, що індексація пенсії стосується не всієї виплати, а лише самого тіла пенсії. Всі інші доплати, які нараховуються додатково не індексуються. Вони залишаються колишніми. Це, що стосується сум надбавок. За березень уряд завершив індексацію пенсій, виплативши для 8 млн пенсіонерів 43 млрд грн, а середній розмір підвищення для одного пенсіонера склав близько 300 грн. Але для 5 млн пенсіонерів підвищення виплат так і не відбулося», - каже Котенкова.

За словами журналістки, грошей для підвищення пенсій, на які розраховував КМУ, формуючи Державний бюджет, немає. Тому сьогодні уряд йде по шляху того, що виділяють окремі категорії населення і їм роблять окремі надбавки до пенсії. Відсутність грошей також стала причиною того, що підвищення виплат пенсіонерам у віці 75+ років перенесли з 1 квітня на 1 липня.

Популярні новини зараз

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

«У той же час в Держказначействі заявили, що за останній місяць надійшло на 3 млрд грн менше, ніж розраховували, надходжень до Пенсійного фонду. Тому проіндексували виплати тільки для 8 млн пенсіонерів з 13 млн, а 5 млн залишилися без індексації. Це великі категорії: військовослужбовці, державні службовці, науковці та частина чорнобильців - вони залишилися без індексації та перерахунку пенсії. Також причиною того, що запланований обсяг коштів не надійшов, є ситуація з карантинними обмеженнями, оскільки бізнес став платити значно менше податків», - розповіла Котенкова.

Нагадаємо, Котенкова заявила, що в наступному 2022 році частина українців залишать без пенсій.

https://www.youtube.com/watch?v=jM-HaSQTaSo&feature=youtu.be