Про «ведмежу послугу» МВФ для України йдеться у черговому випуску блогу «Суб'єктивно з Янікою Мерило». Її гість – економіст, фінансист Сергій Фурса розповідає, що Україна може отримати несподіваний подарунок від ВМФ: транш 2,8 мільярда доларів на шару.

«У нас така дика історія, як ніби у тебе є бізнес, і ти їм керуєш ні в пень, ні в колоду. Бізнес так собі, ти п'єш, гуляєш, звільняєш правильних людей, призначаєш друзів. І все йде до того, що тобі буде капець», - міркує експерт.

І тут раптом в кінці року у тебе вмирає троюрідна тітонька і залишає тобі мільйон доларів. І знову твій бізнес шикарний: «У мене ж все прекрасно! Ось мої фінанси!».

Фінансист попереджає: «Те ж саме буде з Україною, тому що зараз МВФ проявив щедрість – роздає всім гроші. Причому не під кредит, а безкоштовно. Українська частка тут 2,8 мільярда доларів. На шару отримаємо».

Однак чи варто радіти такій щедрості?

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Це насправді буде «ведмежа послуга» від МВФ. Я думаю, їх мучить совість. У них же трапився – у всіх нас в світі, на нашій планеті – вакцинний націоналізм. Багаті вакцинуються, а бідні ні. У тому числі і головотяпство, як в нашій ситуації. Але глобально бідні мають менше доступу: багаті домовилися, отримали, бідні – ні. І совість починає мучити. Якісь інтелектуали на заході ходять і кажуть: щось треба зробити. Не можна ж ось так», - пояснює Фурса.

Плюс ще накопичується ключова проблема світу – нерівність, в тому числі в багатих країнах.

«Але вакцини ти свої не віддаш, бо тебе з'їдять твої виборці. І ти думаєш: «Вакцину я їм дати не можу, а дам їм грошей. У мене їх зараз взагалі завались, надрукую ще!». І ми потрапляємо під цей аукціон небаченої щедрості - 2,8 мільярда доларів на шару, які ми повинні отримати до осені, напевно. Це відсуває всі потенційні реформи на післязавтра», - робить висновок Фурса.

Нагадаємо, Фурса розповів, яка головна вимога від МВФ.

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Палиця пропонує ввести "червоні лінії" для МВФ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що не отримавши чергового траншу МВФ, влада почала вирішувати питання з Ситником.

https://www.youtube.com/watch?v=bSLbIKPUJmM&feature=youtu.be