За жахливістю трафіку Київ посідає 7 місце у світі. Гірше лише в містах типу філіппінської Маніли, колумбійської Боготи, індійського Мумбаї, ну і в російській Москві. Таку хвилюючу тему підняла блогер та ведуча Катерина Павлова у своєму блозі «in kyiv» на Youtube.

Павлова підкреслила, що за даними компанії «ТоmТоm», яка виробляє навігатори і формує світові рейтинги трафіку, в першій десятці немає жодного розвиненого міста, а лише міста країн, що розвиваються. І Київ там постійно в лідерах. І за прогнозами надалі ставатиме лише гірше.

«Одразу скажу, що в Києві немає якоїсь однієї проблеми, яку можна вирішити - і затори одразу зникнуть. В нашому випадку щільний трафік - це не хвороба, а скоріш симптом загального захворювання міста. І аби покращити ситуацію - діяти треба одразу в декількох напрямках. І як завжди, попит на дії по здоланню заторів мають формувати мешканці міста», - розповіла блогер.

Павлова розповіла, що одна з очевидних причин заторів - велика кількість автівок, третина киян володіє власним авто. І не просто володіє, а ще й активно користується, 9 з 10 власників обирають для поїздок саме цей транспорт, в інших країнах користуються машинами не так активно. І це ще за досить приблизними даними.

«Кияни користуються машинами так активно не тому, що дуже заможні, а через відсутність альтернативи - тобто якісного муніципального транспорту. Якщо людина має вибір між стоянням в заторі в переповненому автобусі і у власній комфортній машині зі своєю музикою - вибір очевидний», - підкреслила блогер.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павлової, що в кожному будинку Києва мають робити капітальний ремонт кожні 25 років.

Також раніше Павлова розповідала, що Майдан, на думку фахівців, став жертвою комерційних реконструкцій.

https://www.youtube.com/watch?v=ofy1cIKNDYM&feature=youtu.be