Термінал у Дніпрі буде готовий до кінця наступного року. Два-три роки будуватиметься нова смуга. Будівництво аеропорту на Закарпатті також може зайняти три роки. Що далі, розповідає у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хом’яков.

«Я взяла мапу Естонії й порахувала, що там сім аеропортів на маленьку країну з населенням півтора мільйони чоловік. Тобто для маленької держави – тут острів, тут своя маленька економіка, ближче летіти до якоїсь там Фінляндії, Швеції і так далі. Тобто коли кажуть, навіщо два міста і два аеропорти… Так, наприклад, Дніпро. В Запоріжжі 700 тисяч населення, Дніпро – мільйон, Кривий Ріг. Три з половиною мільйони – цілий регіон. Хтось буде лоукостери, хтось дорожчі авіалінії обслуговуватиме», - зазначає Яніка.

Кирило Хом’яков погоджується:

«Неправильно для міста-мільйонника їздити за сто кілометрів. Ми бачили багато кейсів – наприклад, у Польщі два аеропорти можуть мати величезний об’єм по перевезенням».

Щодо планів на найближчий час, то вони такі.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

«На цей рік Одеса – вже перша й друга черга побудовані. Всі документальні операції завершені. Державіаслужба готує новий сертифікат, щоб внести смугу в територію аеродрому, пройти всі міжнародні правила. По Дніпру розпочинаємо фінансування 36 місяців із січня. По Вінниці – там все повністю готово по документам. По Закарпаттю – багато підготовчих процедур, але всі, сподіваюся, завершаться до кінця року. Це розпочати й завершити проєктні роботи, пройти експертизу, зробити оцінку впливу на довкілля та організувати всі процеси по відведенню землі», - каже Кирило Хом’яков.

Нагадаємо, влада поставить під удар євроінтеграцію України, якщо проігнорує заклик Литви припинити імпорт струму з Білоруської АЕС.

Як повідомляв портал Знай.ua, стюардеса вигнала батьків з крихіткою на руках через маску.

https://www.youtube.com/watch?v=fDZ-uaKp6bQ&feature=youtu.be