Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua заявила про те, що влада відкрито грабує українців і розповіла про невиконані обіцянки з приводу сфери ЖКГ.

«Ви думаєте нам знизили тарифи цієї зими? Ні, влада за зиму пограбувала українців додатково на 26 млрд. Це не жарт, 26 млрд. За ці гроші можна було б додати пенсії або пустити гроші на розвиток економіки, в кінці кінців купити нормальні вакцини або відремонтувати лікарні, вони в жахливому стані, особливо в регіонах. Так, багато куди можна було б витратити гроші. Але нас пограбували, і це зробила наша влада», - заявила Котенкова.

Вона зазначила, що, як пише Кучеренко, головне - не тариф, головне - це платіжка. Сукупна "платіжка" по країні в даних Держкомстату - це "нарахування". За період з грудня 2020 до грудня 2019 +11.2 млрд грн, з січня 2021 до січня 2020 +7.4 млрд грн, з лютого 2021 до лютого 2020 +7.7 млрд грн. Журналістка заявила, що за три зимові місяці ковідного і військового періоду влада вирішила додатково пограбувати свій народ на 26.3 млрд грн більше, ніж минулої зими.

«Тарифи обіцяли знизити, а в результаті тарифи стали тільки вище. І ще піднімають, мовляв якість послуг же стає краще. Та де воно стає краще? Як було, так і є, якщо не стало гірше», - каже Котенкова.

За її словами, обіцяли також провести аудит тарифів ЖКГ. Але результатів такого аудиту та будь-яких роз'яснень українці так і не побачили. Котенкова висловила побоювання, що про це забудуть до наступної зими, після чого повториться все те ж саме.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Нагадаємо, Котенкова також заявила, що влада задумала виплачувати людям гроші замість права на безкоштовний проїзд.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, що розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень.