Глава Національної медичної палати України та Інституту вакцинології і імунобіопрепаратів Сергій Кравченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про вакцини, які є в Україні.

«Чим більше вакцин і чим більше вони розрізняються за технологією виробництва – тим більше, можна так сказати, арсенал у медичного працівника для маневру. З огляду на те, що можна визначити по тим чи іншим пріоритетним категоріям населення ті чи інші вакцини. Наприклад, для людей похилого віку, для людей з хронічними захворюваннями, які в групі ризику, для людей працездатного віку, вагітних жінок... Тому коли в даному випадку у медичного працівника в арсеналі є кілька видів зброї – це набагато краще, ніж у нього одна граната, як у мавпи», - говорить експерт

Він нагадав, що зараз в Україні є три вакцини: CoviShield, CoronaVac і Pfizer.

«Кожна з цих вакцин має конкурентні переваги і своєрідні недоліки. Але тим не менше всі вакцини хороші. Вони себе вже проявили дуже добре, показали свій рівень безпеки, імуногенної ефективності, епідеміологічної ефективності», - резюмував Кравченко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів про принципи відчуття багатства і самодостатності у звичайних людей.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про стратегію Росії щодо України.