Відомо, що за щепленням вакциною від коронавірусу в ряді випадків слідував тромбоз. Чи існує тут зв'язок?

Проблему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає глава Національної медичної палати України та Інституту вакцинології та імунобіопрепаратів Сергій Кравченко.

«Патофізіологічний механізм ще не розкритий, не визначений зв'язок вакцинації з розвитком тромбозу. Вчені звернули увагу, що цей тромбоз формується при низькому рівні тромбоцитів. До того ж це збіглося за часом з вакцинацією. У медиків відразу виникла підозра, і регулятори низки держав призупинили використання тих чи інших вакцин», - розповідає Кравченко.

За його словами, в першу чергу потрібно порівняти фонові показники, щоб зрозуміти, чи існує тут зв'язок. Зараз вчені вивчають це питання.

«Буквально найближчими днями ми отримаємо відповідь, чи пов'язана вакцинація з тромбозом. Але фонові показники говорять про те, що користь від вакцинації перевищує ризик», - вважає експерт.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Сергій Кравченко висловлював думку, що дії українського керівництва ведуть до зростання числа противників вакцинації.

Також він назвав число вакцин від коронавірусу, які зараз розробляються у світі.