Дипломат, підприємець, науковець, переговірник-міжнародник Олександр Чалий у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, коли Україна з’їхала в кювет з правильного шляху.

«На мій погляд, ми злетіли з цієї траєкторії після Помаранчевої революції. Помаранчева революція дала дуже великий поштовх очікувань, ентузіазму, популізму… На мій погляд, це був позитивний популізм. Я за популізм якраз. Те, що було зроблено в перші півроку після Помаранчевої революції – і фінансові потоки, і економічні потоки були розвернуті, відповідно до діючої Конституції, до маленьких українців», - каже дипломат.

Він підкреслив, що Юлія Тимошенко як прем’єр-міністр була популісткою, а Віктор Ющенко завжди дивився на політичний процес через «маленького українця».

«Перші після Помаранчевої революції заходи були дуже спрямовані на маленького українця. Більш того, світ був у фазі економічного підйому, і ми були в гарній економічній ситуації. Це була дуже серйозна можливість і далі так піти», - сказав Чалий.

Але далі Україна злетіла в кювет з цієї злітної смуги. Ющенко, на думку дипломата, зробив серйозну стратегічну політичну помилку.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Відразу після Помаранчевої революції була дана команда, що держапарат повинен бути кардинально змінений, очищений. І всі дуже були горді, і цю цифру називали, що «ми 18-20 тисяч звільнили». Питання не в тому ж, щоб звільнити, питання, щоб була якась логіка в цьому звільненні. Останнім, на мій погляд, державним президентом, з точки зору відчуття держави як цілісності, це був Кучма. Коли він був президентом, він міг по-різному ставитися до людей, але він поважав професіоналізм», - заявив він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Себастьянович розкритикував законодавчі ініціативи нардепів.