Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нові прогнози, що стосуються стану економіки країни і рівня заробітної плати українців.

«У зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні помітно підвищився рівень безробіття, однак Нацбанк прогнозує, що в цьому році даний показник знизитися і в середньому за рік складе 9,1%. Рівень безробіття продовжить поступово знижуватися, і очікується, що вже в 2022 році він досягне природного рівня - 8,5%», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що, згідно з повідомленням регулятора, відновлення економічної активності буде сприяти нормалізації показника, з іншого боку, зниження буде гальмуватися значним зростанням витрат бізнесу на оплату праці.

«Також НБУ прогнозує подальше пожвавлення економіки країни, що позитивно позначиться на рівні заробітної плати українців. Прогнозується, що вже в цьому році номінальна зарплата підніметься на 17,8%, а реальна побільшає на 8,6%. Також зростання триватиме і в наступному році на 9,7% і 3,9% відповідно», - каже Котенкова.

При цьому, журналістка висловила сумніви з приводу таких прогнозів. На її думку, зарплата може і підвищиться, тільки громадяни цього не відчують, тому що підвищується все навколо: тарифи, ціни, товари, послуги і набагато більше, ніж підвищується зарплата. Тому вона не вважає, що потрібно радіти таким оптимістичним прогнозам.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що комуналка стала свого роду ще одним податком для людей.

Вона також повідомила, що населення України стрімко скорочується.