У програмі «Суть подій» на каналі «Знай24» журналістка Любов Завальнюк розповіла про плани Кабінету міністрів підвищити прожитковий мінімум, але й попередила про інфляцію, через яку фінансове становище населення навряд сильно покращиться.

Завальнюк розповідає, які підвищення прожиткового мінімуму і коли планують провести в Україні. Зокрема, закон про держбюджет передбачає два таких підвищення на цей рік.

Перше відбудеться 1 липня, коли прожитковий мінімум зросте до 2294 гривень, а друге – 1 грудня, тоді ця сума становитиме 2393 гривні. «Таким чином, за рік прожитковий мінімум повинен збільшитися на 204 гривні або 9,1%», - повідомляє ведуча. У той же час вона відзначає несуттєвість такого збільшення показника, оскільки в Україні росте й рівень інфляції.

Сам же законопроєкт, що стосується упорядкування системи розрахунку розміру прожиткового мінімуму, на розгляді у ВР вже з 8 лютого, а з 2 квітня – у Комітету ВР з питань соціальної політики. «Ініціатором такого законопроєкту є Кабмін, а безпосереднім розробником – Міністерство соціальної політики», - зазначає Завальнюк. Вона також додає, що в одній доповіді Міністерства соціальної політики підкреслювалося, що той прожитковий мінімум, який встановив Кабінет міністрів, був удвічі нижчим.

Нагадуємо, Завальнюк розповіла про значення проєкту монетизації пільг на проїзд.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зростання заборгованості по ЖКГ може стати неконтрольованим процесом.