Український політолог, історик Кость Бондаренко у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів, яке значення мали місцеві вибори у 2010 році.

«Місцеві вибори 2010 року стали дійсно дуже важливим моментом, оскільки вони повинні були за задумом нового керівництва країни символізувати зміцнення позицій цього самого керівництва країни в регіонах безпосередньо. «Партія регіонів», яка прийшла до влади фактично на президентських виборах, розраховувала зміцнитися за рахунок місцевих виборів у багатьох регіонах», - говорить експерт.

За його словами, «Партії регіонів» це вдалося.

«За великим рахунком, на цих місцевих виборах 2010 року вдалося зайняти ключові регіони, встановити фактично контроль над ключовими регіонами країни і навіть просунутися суттєво на захід країни. Навіть в тих регіонах, в яких нібито перемогли представники опозиції, в багатьох регіонах вдалося навіть провести апаратний переворот. Тобто, за великим рахунком вдалося фактично розширити свою владу на регіони і сформувати свої представництва на місцевому рівні», - сказав Бондаренко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бондаренко розповів, чому РФ вирішила йти на переговори з Україною в 2010 році.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Бондаренко розповів про невиконані обіцянки Заходу з приводу диверсифікації поставок газу.