Політолог Руслан Бортник вважає, що переговори про мир на сході України не дадуть жодних результатів.

Про це він розповів у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«А що, ви думаєте, що політики – будь то українські, ОРДЛОшні або російські – скажуть, що миру не буде, тому що ми не можемо домовитися? І взагалі те, про що ми навіть домовляємося, швидше за все, не буде виконуватися, тому що в принципі ми один одному не віримо і стратегічні цілі у нас різні. І бачення на те, чим повинен завершитися цей конфлікт, який повинен бути результат цього конфлікту – у нас різний. Звичайно, вони цього не скажуть», - говорить експерт.

Політолог називає всі переговорні майданчики ерзацом дипломатії, тому що вони виконують роль імітації переговорного процесу.

«Вони зберігають надію суспільства щодо того, що колись мир настане – це раз. І ці майданчики дозволяють утримувати конфлікт в якихось рамках. Тобто вони дозволяють уникати масштабних, повноцінних ескалацій зразка 2014-2015 року. І це вже добре, але сподіватися на те, що з цими людьми, які сьогодні сидять за переговорними столами, з цими документами, які лежать сьогодні на руках, в цих місцях, де вони ведуть переговори, можна досягти стратегічного миру, тобто повернення Донбасу до складу України... Сподіватися на це поки що, мені здається, не доводиться», - сказав Бортник.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грищенко розповів, де може пройти зустріч Зеленського і Путіна.

Також Знай.uа повідомляв, що Грищенко розповів, чи потрібна Україні зустріч Зеленського і Путіна.