Причини, що гальмують розвиток України, назвав у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка, дядя» економіст Олексій Кущ.

Говорячи про проблеми держави, спершу економіст піднімає питання санкцій. «Що ми думаємо, як Росія буде згинатися під санкціями?», - зазначає він і додає, що у той же час Україна санкцій не має і розвитку не має теж. Ситуація в України протилежна: не санкції, а зона вільної торгівлі з Європою. Ті ж санкції, що наклала Російська Федерація, не мають аж якогось помітного впливу. «Ну а де розвиток? Де динаміка?», - запитує Кущ у такому разі.

Водночас від відзначає два процеси, що зараз відбуваються з країною: «РНБОнізація» та уподібнення управління до радянського механізму. «Виборець повинен бути або ситий, або добре наляканий», - іронізує Кущ.

Передусім це відображається в ідеології та навіть в ідеологізації всього. Ще один показовий момент – позбавлення громадянства. Принагідно експерт згадує останні роки існування СРСР та наслідки огортання усіх сфер життя в ідеологію. Він звертає увагу на те, що населення в принципі цікавиться і мовою, і культурою, але до тих пір, поки це не пов’язане з ідеологією. «Як тільки ти починаєш заганяти в офіціоз, в ідеологію – все, воно відвертає», - пояснює гість програми.

Інша проблема – для чого ідеологізація в принципі проводиться. На це питання Кущ дає чітку відповідь: так влада намагається прикрити свої крадіжки та відсутність розвитку. Мовляв, скидати все на просту безрезультатність не можна. «Вони повинні сказати: Це ідеологія, це серйозно», - підкреслює він.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Нагадуємо, Кущ розповів, чи є ефект від міжнародних санкцій проти Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ЄС змушуватиме Україну відмовитися від енергетики та промисловості.