Компанія "ДТЕК мережі" придбала міноритарний пакет акцій ПрАТ "Кіровоградобленерго" у розмірі 24,5% і розглядає можливість купівлі контрольного пакету за погодженням відповідної угоди Антимонопольним комітетом України.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Основна мета компанії-підвищення надійності електропостачання, зниження рівня втрат та підвищення якості обслуговування клієнтів М.Кропивницького та Кіровоградської області. Ми плануємо реалізовувати комплексну програму модернізації існуючих активів, а також проводити системну автоматизацію та цифровізацію управління електромережами в ПрАТ «Кіровоградобленерго», – прокоментував угоду генеральний директор ДТЕК мережі Іван Гелюх.

Купівля акцій компанії обумовлена рішенням розвивати бізнес з розподілу електроенергії, який оцінює як перспективний і важливий для трансформації енергетичного ринку України.
У компанії підкреслили, що оператори систем розподілу «ДТЕК мережі», зокрема «ДТЕК Київські електромережі» і «ДТЕК дніпропетровські електромережі», є одними з найефективніших в країні.

«За підсумками 2020, у Дніпропетровській області показник SAIDI (час відключень електроенергії у споживачів на рік) становить 441 хв, що 46% менше, ніж середній показник по Україні – 816 хв/рік або на 39% менше, ніж у ПрАТ «Кіровоградобленерго» - 730 хв / рік», - повідомили в компанії.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Зазначимо, що робота кожного обленерго – природної монополії на конкретній території — регулюється з боку НКРЕКП. Комісія повністю контролює роботу кожного окремого обленерго, накладаючи на нього зобов'язання про безумовне надання доступу до мережевої інфраструктури будь-якому постачальнику електроенергії.
У компанії підкреслили, що концентрація нових активів ДТЕК відповідає законодавству і праву клієнтів в ринковій можливості самим вибирати, у кого їм купувати електроенергію.