У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політолог Юрій Романенко припустив, що Ватикан і Папа Римський цілком могли би заявити про свою готовність виступити посередниками у перемовному процесі Зеленського і Путіна.

На думку політолога, у перемовинах президентів України і Росії Папа Римський цілком міг би зайняти місце посередника та навіть організувати їхню зустріч у Ватикані. Це, вважає Романенко, не коштуватиме йому багато. «Навіщо переживати з приводу того, що в якійсь далекій країні якийсь президент сказав, що давайте ми приїдемо до вас в Ватикан», - зазначає він.

Романенко припускає, що Папа Римський міг би запропонувати провести зустріч Зеленського з Путіним у Ватикані задля миру на планеті і це не вартувало би йому нічого. «Він показує себе наближеним до великого процесу наведення миру в усьому світі», - стверджує політолог.

З іншого боку, у політиці та дипломатиці, пояснює він, так не роблять, а тому розраховувати на Ватикан як місце проведення зустрічі президентів не варто.

Нагадуємо, Трюхан розповів, де Україні шукати посередника для перемовин із Росією.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, навіщо Франції потрібен Нормандський формат.