Про це заявив керівник групи компаній «Агроф'южн» Костянтин Фурман.

"Мало того, що нас добивають ціною за електрику, нас хочуть добити ще й податком на воду. У нас колосальні кошти йдуть на оплату води, а її вартість підвищується щорічно мінімум на 30-35%. Я не уявляю, про які можна говорити програми розвитку і про великі будівництвах», - розповів Фурман.

На думку експерта, більш ефективним способом збільшення надходжень до держбюджету є детінізація бізнесу, і саме на цьому напрямку владі слід зосередитися. Але замість того, щоб боротися з тіньовим бізнесом, влада як завжди підвищує податки для тих, хто сумлінно їх платить.

«Я вважаю, що державі треба сконцентрувати свою міць, направити своє завзяття в детінізацію бізнесу: там грошей з лишком вистачить, і ще й залишиться. Працювати з митницею, з контрабандою, з тіньовим АПК і т.д. але, як завжди, вони йдуть по компаніях, які на виду, до яких заходь, перевіряй, додавай, і вони все одно будуть платити», - сказав Фурман.

Раніше народний депутат, лідер фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив, що владі слід допомогти підприємцям вижити в нинішню кризу, тому необхідно розширити програми підтримки бізнесу і запропонувати податкові пільги, а не збільшувати податки.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

У той же час народний депутат України Олег Синютка зазначив: підвищуючи податки, влада своїми руками знищує бізнес в Україні і провокує тотальне зростання цін.