В Україні є потенціал до інвестування і створення українського біржового ринку, але потрібно, щоб інтереси бізнесу і людей зустрілися.

Про це сказав адвокат Артем Афян в програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило”.

Артем Афян зазначив, що в Україні скоро з'явиться біржовий ринок.

"У тебе є рахунок в цінних паперах українських?.. Я тобі скажу зараз, чому у тебе немає рахунку цінних паперів - тому що його складно відкрити. Тому що банківський рахунок ми відкриваємо протягом дня буквально. Онлайн. Загальний тренд - відкривати рахунок онлайн. І банківські рахунки є у всіх. А рахунок в цінних паперах, не дивлячись на те, що у тебе є банківський рахунок і можна було б прив'язати - тобі потрібно йти, щоб тебе верифікувати", - сказав Афян.

За його словами, в Україні є підприємства, які надихають, і в них могли б вкласти гроші.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

"Вони, можливо, не котирувалися на ринку, тому що немає ринку... Чому я вірю в український ринок - тут виявлю оптимізм там, де не потрібно. Як каже один мій клієнт - знайти вітамінки в купі гною. В Україні до інвестування колосальний потенціал. За різними оцінками (я думаю, економісти зможуть сказати це точніше), я чув, що у населення на руках знаходиться десь близько 40 млрд доларів", - додав адвокат.

Він зазначив, що частина з цих людей нічого не шукає і просто хоче не втратити свої гроші, але бізнес хоче ці гроші виманити.

"В Україні є потенціал до інвестування. Просто потрібно щоб вони десь зустрілися. Тобто, з одного боку, начебто непогані бізнеси, і є гроші. Але немає нормальних, поки ще не адаптованих, регуляторних правил, і не склалася культура. У нас українці взагалі не вміють інвестувати", - підкреслив Афян.

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай зазначив, що устрій держави Україна не зовсім такий, як він себе презентує.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ показав, як Україну перетворюють в "кукурудзяне поле".