Чи слід Україні розраховувати на фінансову допомогу з боку США? І якщо так, то якою може бути ця допомога, і на яких умовах її можна буде отримати?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує заслужений економіст України, генерал-майор податкової поліції у відставці Юрій Атаманюк.

«Гроші України дають не США, а Міжнародний валютний фонд, де США - один з акціонерів. Так, найбільший, але все-таки один з багатьох, так що говорити потрібно про те, чи дасть гроші МВФ, і на яких умовах. А умови МВФ виставляє в інтересах свого найбільшого акціонера - США. Але, як я розумію, монобільшість в парламенті вустами Арахамії підтвердила, що вона налаштована прийняти ті законопроєкти, на яких наполягає МВФ», - каже гість програми.

Він нагадав, що держсекретар США Блінкен в ході недавнього візиту до Києва заявив: маркер успішності реформ в Україні - виконання умов МВФ.

«Тому до порядку денного нашого уряду зараз не входить наведення порядку на митниці, в податковій системі, він не буде розбиратися з держпідприємствами, які раптом стали збитковими. Кабмін буде прагнути забезпечити наглядові ради та антикорупційні органи від тиску держави, хоча суспільство не сприймає їх роботу як ефективну», - прогнозує Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснював, що, якщо Україні потрібно позичати гроші, за ними не обов'язково звертатися саме до МВФ.

Також Атаманюк пояснив, чому в Україні зневажливо ставляться до питань екологічної безпеки.