Український політичний діяч, син дисидента і журналіста В'ячеслава Чорновола Тарас Чорновіл у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів, як ставиться до маршу на честь дивізії СС «Галичина», який днями пройшов у Києві.

«Як я маю ставитися? Ці люди зробили неоднозначну річ, тому що якщо ти йдеш працювати з ворогом – ти стаєш колаборантом. Але з другого боку – твоя мета якимось чином має оцінюватися», - каже експерт.

Він зазначив, що Нюрнберзький трибунал виніс рішення, згідно з яким дивізія СС «Галичина» була виправдана і відпущена на Захід, і жодного з її членів не було видано радянським військам.

«От вам відповідь. Це рішення Нюрнберзького трибуналу. Люди, які сьогодні виходять, якщо б вони вийшли з нацистською символікою – мають бути розігнані негайно. Один провокатор був знайдений. Один-єдиний провокатор, який «хайль» показував. Чому міліція його не затримала і не зупинила, я досі не можу зрозуміти. Таких людей треба затримувати, тому що це є відверта брудна провокація», - заявив Чорновіл.

Політичний діяч наголосив, що все, що пов’язано з нацизмом, має бути зупинене.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник прокоментував призначення Вітренка на посаду керівника компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів про перспективи України отримання статусу союзника США.