Чому би нам не запровадити другу державну мову – англійську? Таку гіпотезу висловив під час зйомок програми «Десять розмов з батьком» один з основоположників сучасної української естрадної пісні, Герой України Юрій Рибчинський. Його візаві – політик, історик і журналіст Євген Рибчинський.

«Треба, щоб люди, які знають російську, так само знали й українську мову. Але ще краще, щоб українці могли у світі спілкуватися і не шукати перекладача – вчити англійську мову. Три мови – це було б краще, ніж дві, а дві – краще, ніж одна», - переконаний Юрій Рибчинський.

Російська мова дає змогу спілкуватися з поляками, болгарами, сербами, естонцями, узбеками, грузинами – представниками народів, які жили в радянському і пострадянському просторі. Англійська ж дає змогу спілкуватися з усім світом.

Після Громадянської війни з Росії виїхало багато людей, які були білогвардійцями, січовими стрільцями.

«Вони виїхали за кордон і не мали клопоту, скажімо, у Франції чи Німеччині. Тому що всі вони знали, як мінімум, дві мови. Це багатство кожної людини. Чим більше мов вона знає – тим вона багатша», - розмірковує Герой України.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

«Чи можна тоді казати, армія, віра, мова, як національна ідея роз’єднує українців?» – запитує Євген Рибчинський.

Гість програми відповідає: «Мовна ідея має право на існування. Але чому в усіх гаслах, які робляться, щоб сформулювати українську ідею, немає поняття добробуту, багатства?».

Варто згадати, на чому будувалась американська національна ідея, яку називають американською мрією. Це свій будинок, це заможність. Власний рахунок у банку. В основі американської мрії лежав добробут, прагнення багатства, а також конкуренцію. Вона формує одразу прогрес і розвиток.

«Я не знаю, чи сформульована національна ідея у скандинавських країнах. Але без соціалістичних гасел вони побудували соціалізм, де добробут є основним чинником. Тому найбільші податки платять найбагатші люди, за рахунок чого менш багаті можуть бути середнім класом», - робить висновок Юрій Рибчинський.

Нагадаємо, Омелян заявив, що українські міністри повинні відповідати за кадри, яких вони призначають.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україну вразить бюрократичність ЄС.

Читайте також: українець втратив пам'ять у Польщі - ні грошей, ні телефона: шукають родичів бідолахи.